top of page

Projecten

Het NIKO AGRO  project. Een mooi precieus project in Panchakhal, district Kavre.  Dev  Banjara is afgestudeerd aan een van de universiteiten van Londen in management en toerisme.  Op een van de mooiste plekjes wil hij een kleine boerderij neerzetten met mogelijkheden  voor jonge boeren nieuwe landbouwmethoden te bestuderen. Daarnaast wil hij een klein hotel. Een gedurfd project, maar wel met toekomstperspectieven. 

MENTALLY  Challenged Rehabilitation Center, MCRC. Dhulikel. Een nieuwbouwproject voor vierentwintig jonge mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Het project begint vorm te krijgen. We hopen dat in 2017 de nieuwbouw gerealiseerd zal zijn.

 

KIPPENFARM  .Uitbreiding schuur. Touchal (Nala).  In 2012 hebben we samen met de aanvrager een kippenfarm gerealiseerd.  In 2013 ging het mis doordat een virus uitbrak en alle kippen op last van de regering moesten worden geruimd.  Opnieuw beginnen dus. Nu is men zover dat de farm kan worden uitgebreid en zoals het zich laat aanzien ook meer werk zal opleveren. 

 

SAAR NEPAL we care For Elderly .New Baneschwor. Vorig jaar oktober ontmoette Wiel Palmen Aarati Poudel, stichter en voorzitter van de non-profit stichting ‘ Saar Nepal we care for elderly’. Aarati:’ we slaan samen een brug tussen oudere en jongere generaties door middel van programma’s, afgestemd op deze van elkaar verschillende  generaties.’ Het centrum organiseert regelmatig evenementen, trainingssessies, informele onderwijslessen, muzieklessen, computerlessen, spirituele gesprekken gezondheidsprogramma’s.

 

GROENTEKAS. In 2014 vroeg Nalindra Nyaupane enige ondersteuning voor de modernisering van zijn kleine champignonkwekerij en voor de nieuwbouw van een kleine groentekas. Op 25 april 2015 wordt zijn bedrijfje getroffen door de aardbeving. De kwekerij is hersteld. De groentekas staat nu op het programma.


WEB DEVELOPERS.  Een groep jonge IT studenten is een website bedrijf  begonnen. Ze waren aardig op dreef toen eerst de aardbeving en daarna de handel  door het grensconflict bij de grens van India ook hen in de problemen bracht. Tot twee keer verhuizen en ook twee keer opnieuw beginnen.
 

bottom of page