top of page

Voorzitter Peter Jonker Een nieuwe lente, een nieuw bestuur ….

Voorzitter Peter Jonker Een nieuwe lente, een nieuw bestuur ….

In een grijs Twello-verleden kwamen Wiel en ondergetekende elkaar wel eens tegen, zeker als de school, waar ik werkte, een groots project had opgezet, dat wat bekendheid kon gebruiken.

Vijf jaar geleden woonden en werkten Ria, mijn vrouw, en ik een tijdje in een kindertehuis in Pokhara, de tweede grote stad van Nepal.

De MartinusStichting beheerde projecten in Thailand èn Nepal, vertelden vrienden. Contact met Wiel was snel gelegd en zijn vraag om te helpen een boek te realiseren, waarin jonge Nepalezen hun visie op de toekomst van hun land gaven, bevestigend beantwoord.

Het antwoord op de vraag een poosje daarna, of we in het bestuur van de Stichting Hatemal Nepal (de voormalige MartinusStichting dus) zitting wilden nemen, kwam niet zo snel. Maar bij het lezen van de betekenis van het woord “Hatemalo” in de Stichtingsfolder, en de uitleg over de missie: “actief op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn en (vooral PJ) werkgelegenheid” werd een besluit nemen al wat gemakkelijker. Alle projecten leken ook prima in orde en goed onderbouwd, bovendien begeleid door prima (Nederlandse) scouts, de statuten klopten, er was een ANBI-beschikking aanwezig .... en toen kwam de aardbevingen, beter gezegd, kwamen de aardbevingen en was er niets meer van al die projecten over.

Een lang verhaal heel kort: Wiel was al van plan te stoppen, aan het einde van dit jaar, dat wordt dus volgend jaar. En wij helpen graag daar op alle mogelijke manieren iets nog beters van te maken.

De eerste “hobbel” is al genomen: op zondag 24-04 vond een herdenkingsconcert van de slachtoffers en getroffenen van die aardbevingen plaats - het Gelders Bach Collegium voerde, samen met het Utrechts Kamerkoor, een indrukwekkend Requiem uit van Gabriel Fauré – verder was het ook heel bijzonder!

Bijna tenslotte, de update van de website, deze krant, de volgende en de zg. Hatemalo Flitsen, de voorbereidingen voor de presentatie van het boek, Wiel gaat in september weer op bezoek, wellicht vindt een Najaarsconcert plaats, een greep uit de overvolle agenda, die u verderop in zijn geheel aantreft.

Dat was en is het.

Op èèn ding na: zonder sponsors èn onvermoeibare medewerkers kan ook onze Stichting niet:

deri, deri, dhanheibat! Nepalees voor: dank, dank, dank!

NAMASTE

Peter Jonker.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page