top of page

Afscheid van het Frans Hamershuis ofwel het MCRC Mentally Challenged Rehabilitation Center, Dhulikel

Het zou het paradepaardje van stichting Hatemalo worden. Een nieuwbouwproject voor vierentwintig jonge mensen met een ernstige verstandelijke beperking.

In 2017 zou de nieuwbouw gerealiseerd zijn We waren een flink eind op weg.Stand van zaken: Alle benodigde papieren zijn binnen. Een groot bedrag is toegezegd door stichting Bisschop Bekkers.( € 10.000.-) Stichting Stef werkt hard mee en is bezig met een aantal activiteiten op te zetten. Ook hebben we Bureau Internationale Samenwerking van Martine Stoppelenberg bereid gevonden een deel van het bedrag via fondsenwerving op te halen.

Het is de vraag of MCRC zelf veel kan bijdragen omdat ze al hun spaargeld hebben moeten inzetten voor de naweeën van de aardbeving. Ook is een aanvraag ingediend bij de Wilde Ganzen. Eind september zullen Ann Kuylaars, voorzitter van stichting Stef, Menno van der Geugten en ik een bezoek brengen aan het Frans Hamers Huis. En toen vlak voordat ik naar Nepal vertrok een bericht: een Japanse NGO zal het huis bouwen, een Amerikaanse NGO zorgt voor bedden en zo en een Australiër gaf al een stuk grond en heeft er nog een lap bijgekocht.

We hebben hartelijk afscheid genomen en zijn blij dat het huis voor deze kinderen nu snel gereed komt.EndFragment


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page