Bericht van het bestuur
LAST BUT, ZEKER NIET, LEAST.
“Het Bestuur van de Stichting Hatemalo Nepal in zitting bijeen op 13-12-2017 heeft unaniem besloten tot ontbinding (met excuus, maar het is de wettelijke omschrijving) van deze m.i.v. 01-03-2018 enz., enz., enz.” staat in de brief naar de Kamer van Koophandel.
Officieel is de Stichting nu ook “in liquidatie”, volgens die juridische regels, wat betekent dat ze de lopende zaken moet afsluiten, de bescheiden in elk geval twee maanden ter inzage liggen bij genoemde Kamer en in elk geval zeven jaar bewaard moeten blijven, b.v..
Lopende zaken dus, dat is op de eerste plaats de wens voor alle goeds en gezonds in 2018!
En op de tweede, de UITNODIGING voor een AFSCHEIDSFEEST op za. 03-02-2018 in de bibliotheek van Twello, Marktplein 11.
Het programma begint om 14.00 u. – een half uurtje eerder staat de koffie al klaar – en eindigt tegen 16.00 u..
Met een hapje en een drankje, een letterlijke terugblik op, een paar toespraken, kortom op de manier, die bij een bescheiden organisatie past, denkt het Bestuur vorm te geven aan de dankbaarheid voor het vertrouwen en de steun van een, gelukkig, onbescheiden grote groep sponsors, donateurs, vrijwilligers, adviseurs, vakmensen, vertalers, musici, kerkbesturen, horecamensen, gemeentemensen, journalisten, enz., enz., enz..
In verband met de catering is het heel plezierig als u de secretaris (palme060@gmail.com) ) op de hoogte stelt van uw komst, waarvoor ook weer dank.
Het einde van een tijdperk, het klinkt wat overdreven maar is het zeker niet: immers, de voorloper van Hatemalo was 12 jaar lang de Martinusstichting.
In het boek: “Geweven uit honderden bloemen” (auteur Wiel Palmen) kunt u lezen wat die tot stand heeft gebracht.
En, zoals bekend mag worden verondersteld, de website van Hatemalo vertelt over het vervolg.
Daar zijn ook de verhalen te vinden van o.a. o.a. de Web Developers International in Kathmandu, over Aarati met haar stichting SAAR, over Dev met zijn Niko Agro-project, jonge Nepalezen met een visie, lef en doorzettingsvermogen.
In het boek: “Nepal, meer dan de Himalaya” (van dezelfde auteur) vertellen nog meer jonge Nepalezen over de toekomst van dat schitterende land.
Op dezelfde site zijn ook de resultaten te vinden van het onderzoek gedaan door van Sara Kinsbergen, doctor Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies, verbonden aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen.
Een van haar belangrijkste conclusies is dat, na 10 jaar, 78 % van alle projecten van met Hatemalo vergelijkbare organisaties nog steeds bestaat en het goed doet.
Ook door die visie, dat lef en dat doorzettingsvermogen, is de ervaring van het Bestuur.
En zo hoort het ook.
Dat mag ook weer pedant overkomen, het past in een ontwikkeling, die ook in die 17 jaar steeds duidelijker is geworden: het is geen ontwikkelingsHULP meer maar ontwikkelingsSAMENWERKING.
Op basis van gelijkwaardigheid plannen maken voor een langere periode, bestaande know how gebruiken om die, waar nodig, bij te stellen, uit te gaan van die visie, dat lef en dat doorzettings -vermogen ....
Hoe bescheiden ook, de Stichting Hatemalo Nepal heeft daar aan bijgedragen, dankzij u.
Dank, zeker ook namens die mensen met die visie, dat lef en doorzettingsvermogen, last but, zeker niet, least dus.
NAMASTE
Peter Jonker,
Voorzitter.