top of page

.Tja ….…. cha, is Nepalees voor “goed”.

.Tja ….

…. cha, is Nepalees voor “goed”.

En het was en is goed:

 1. Sushant heeft iemand aangesteld als CEO van de Web Developers International en verzorgt

nu zelf de marketing d.w.z. gaat zelf winkels, bedrijven, organisaties, enz. langs om reclame te maken en opdrachten te verzamelen,

dat kan alleen maar beter gaan.

 1. Volgend jaar studeert ook hij af, master social work, de laatste van het hele stel studenten, dat de Stichting een handje heeft geholpen. Zelf zorgden ze immers voor kost en inwoning.

Het ging goed, het gaat goed.

 1. Dev heeft z’n Niko Agro project goed op de rails, zoals dat dan heet:

 • de boerderij draait, nog niet helemaal op volle toeren maar dat komt in de loop van volgend jaar zeker in orde

 • ER MOGEN NOG WEL EEN PAAR KOEIEN BIJ ....

 • hij heeft contact opgenomen met diverse mensen i.v.m. de bouw van een klein guesthouse (voor toekomstige cursisten dus, in eerste instantie jonge/beginnende boeren)

 • en samen met zijn zus het schooltje nieuw leven in geblazen,

de donkere lokaaltjes zijn, dankzij een gift van de stichting K.O.O.K., voorzien van grote ramen

 • Nalindra, de “buurman”, heeft NOG NIET ALLE geiten maar kon al wel beginnen met de bouw van de door hem zo gewenste groentekas,

regelmatig voorziet Dev hem van goeie adviezen.

Ook in Panchakal en het naburige dorp alles goed dus.

 1. De kippenboerderij liep wat vertraging op d.w.z. de bouw van het woonhuis.

Dankzij het overleg tussen Wiel, Sushant en diens vader (de eigenaar van de boerderij) zijn de afspraken vernieuwd en mag het Bestuur van de Stichting ervan uitgaan dat ook daar in de loop van het volgend jaar een bedrijf (eindelijk) gaat opleveren, wat vijf jaar geleden de bedoeling was.

 1. SAAR, het ouderenproject, heeft eigenlijk ook geen hulp meer nodig, wel wat begeleiding, daarover even verderop.

Tja, dit was zo ongeveer de bedoeling, tja, het lijkt of het werk er op zit: mensen met raad en daad even bijstaan en ze verder de boontjes zelf laten doppen want dat kunnen ze heel goed!

Dus zal het Bestuur binnenkort officieel een zg. ontbindingsbesluit nemen, u heeft dat al aangekondigd gezien op de website.

Nee, die site blijft, de activiteiten blijven maar gaan nu echt afgebouwd worden, zoals het jargon luidt, de bankrekening blijft gewoon open voor alle goede kerst-, nieuwjaars- en andere giften ....

Voorlopig is het alleen papier, heel veel papier want alles, wat met de opheffing te maken heeft, moet twee maanden ter inzage liggen bij de Kamer van Koophandel, b.v., nadat er op de voorgeschreven manier een advertentie is geplaatst in een regionaal of landelijk dagblad, b.v.

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

Natuurlijk laten we u t.z.t weten wanneer de poort definitief dicht gaat maar voorlopig staan we alive and kicking in de social-entrepeneurswereld, met een klein excuus voor deze vaktaal.

Zoals daar Wiel z’n 80e verjaardag was: hoe warm het was, op heel veel manieren, en dus goed.

Er zijn nog een paar exemplaren van het cadeauboek te koop, u weet waar.

En ook zijn laatste boek: “Geweven uit honderden bloemen”.

En de 6e Nepalconferentie, waar een lang gekoesterde wens in vervulling ging: eindelijk kan elke Nederlands/Nepalese organisatie zich inschrijven bij de Federatie Nederland Nepal, niemand hoeft het wiel opnieuw uit te vinden of dat zeer uitgebreide Fondsenboek door te bladeren of op zoek naar mensen, die een bedrijfsplan kunnen nakijken of ....

De nieuwe, piepjonge ambassadeur opende trouwens, met een verhaal dat paste bij de lezing van dr. Sara Kinsbergen over het effect van kleine organisaties als Hatemalo Nepal. Uit haar onderzoek blijkt dat na 10 jaar 78 % van alle projecten nog staan! Heeft u het goede doel gesteund of niet?!

De ambassadeur vroeg om daar vooral mee door te gaan èn sloot aan bij het nieuwe denken over ontwikkelingssamenwerking: op basis van gelijkwaardigheid meer investeren in projecten voor een langere termijn.

De Nepalese regering gaat zich overigens bemoeien met die samenwerking: even een heel lang verhaal zo kort mogelijk, voor het opzetten van een nieuw project moet er eerst een op alle mogelijke manieren onderbouwd plan naar de Social Work Committee, dat ook nog eens uitgelegd, toegelicht , enz., en, als het voldoet aan de (relatief, dat dan weer wel) strenge criteria, mag men aan de slag, jawel.

Tja, inderdaad, er zitten altijd in elk geval twee kanten aan een zaak ....

Verder was het verhaal over een betere watervoorziening in de Terai, het zuiden van Nepal, prima

want heel praktisch en zeker te gebruiken in de bergen.

Het bijkletsen in de bijzondere inrichting van de Waalse Kerk in Amsterdam leverde, zoals te doen gebruikelijk, ook weer allerlei bruikbare informatie op.

Oja, mocht u een aardige inkijk willen krijgen in de dagelijkse Nepalese gang van zaken, zie “White sun”, een film over een overleden vader, op zich niets bijzonders. Het is een dik uur durende beeldspraak voor hoe het land er op dit moment voor staat en zich ontwikkelt .... hier en daar iets te, toch beslist de moeite waard.

Tja, het ga u cha de komende periode

oftewel

het Bestuur wenst,

met grote dank voor steun en inzet,

iedereen op deze manier hele fijne dagen

en, alvast, alle goeds en gezonds, liefs en vrede van de wereld in het nieuwe jaar!

NAMASTE

.... en de bankrekening is dus niet opgeheven

Peter Jonker,

Voorzitter.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page