top of page

Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking steunt onze Kippenboerderij!

Het dorp Tuchal bij Nala is door de aardbeving van 25 april 2015 zwaar beschadigd. We bouwden daar in 2013 samen met Prashuram Sigdel een kleine kippenboerderij. De kippen komen als kuikens binnen en nadat ze op gewicht zijn, verkocht aan slachterijen. Een half jaar later brak in deze regio het kippenvirus uit. Dus ook de kippen van Sigdel werden geruimd. We kwamen er weer bovenop dank zij giften van donateurs. En er werd een kleine winst geboekt.

 

April 2015: de aardbeving. De stal maar ook hun huis en de stal voor het vee waren verwoest. Geluk bij een ongeluk: korte tijd voor de aardbeving waren alle kippen verkocht. En nu dit, weer opnieuw beginnen. Dank zij zeer ruimhartige vrienden van onze stichting kon geld worden overgemaakt voor het herstel van de grote kippenstal. In november 2015 bezocht Wiel Palmen, projectleider het dorp Touchal.

Nu zou fase 2 moeten ingaan. Stichting Hatemalo Nepal heeft echter meerdere projecten en is niet in staat deze farm verder te helpen. Wij verzochten stichting KOOK een handje te helpen.

Beste Wiel,

Met veel genoegen kan ik je mededelen, dat de Stuurgroep van de “Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking K.O.O.K.” heeft besloten een bijdrage te leveren aan de kippenboerderij van 1500 euro voor de kippnboerderij Tusal Nala in Nepal.

Uit de opbrengst van onze kringloopwinkel gedurende de juli 2016 zal het bedrag worden overgemaakt.

Theo Droog.

In september 2016 vertrekt Wiel Palmen weer naar Nepal en al dan zeker het dorp Tusal bezoeken en overleggen met de eigenaar van de kleine kippenboerderij.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page